April 2020

Sell in May, and go away. Det fins eksempler på dette, men av det jeg har sett, så er jeg ikke overbevist om at det er riktig. Men jeg prøver å være litt kontrær, samtidig som 2020 ser ut til være det samme. Dette er jo veldig tidlig på min langsiktige vei. På meg stemmer det dårlig å være en trader med god timing. Jeg vil heller være fornuftig og langsiktig.

Jeg lar være å kommentere sykdom, politikk, sarkasme, tilbakefall. Nå føler jeg meg lettet (puh).

Det er kanskje sant, at investorer ser på 2021-2024. Men jeg tror ikke at det er helt sant, at dårlige rapporter ikke gir dårligere forutsetninger. Jeg er negativ. Men jeg tror at 2025 blir et bra år. Derfor er jeg positiv. Jeg har en plan fremover, både årlig og lenger frem, som jeg måler i utbytte. Jeg tror at hvis planen blir fulgt, så blir det bra.

Det ble en del utbytte, da selskapene fra USA er mer til å stole på innen utbytte. Jeg tok gevinst i Scandic, dårlig timing. Jeg flyttet risiko mot noe jeg vurderer som tryggere hos Gjensidige og Veidekke. I april så fikk jeg 3115, som er ny bestenotering. 7982 av 23000 i år, er 35% av årsmålet. Det er jeg godt fornøyd med.