Avslutter alle de aksjene

Jeg har investert gjennom eget AS. I dag er jeg klar for å avslutte. Min regnskapsfører ringte meg lørdag morgen, og lurte på om jeg ikke ville investere privat i stedet. For meg er det ikke hensiktsmessig å investere gjennom eget selskap. Etter samtalen følte jeg en lettelse jeg ikke var forberedt på.

I det siste så har jeg følt frustrasjon og irritasjon. Den internasjonale nedturen om dagen, er absolutt relevant. Men den var kanskje veldig beleilig for meg, for jeg var kanskje ikke klar for den store aksjeverden. Det blir deilig å slutte og følge med på kursene fra midnatt til mandag, til ti på fredag. Det fungerer ikke for meg. I skrivende stund, ser jeg at det har gått på bekostning av livskvalitet.

Hvorfor i all verden investerer jeg ikke bare på en enkel og vanlig måte? Min kone lurte på det. Konklusjonen ble at dette er en intensiv måte for å finne ut av forskjellige ting. Hvordan fungerer markedet, og selskaper? Hvordan vil jeg investere? Hva er mine drømmer og mål, og kan det nås? Ønsker jeg å leve av å investere, og kan jeg ta til meg kompetansen som kreves? Sånn sett var dette riktig valg.

Hva gjør jeg videre nå? Jeg er forsiktig med å si det, for det blir fort noe annet. Men jeg skal selge meg ut før årsskifte. Jeg ønsker å delta i koa emisjonen, og selge meg ut. Så blir det fokus og penger på familie og Indeks fond (!). Planen min er å ha det mer gøy, og være mer glad.

En kommentar til «Avslutter alle de aksjene»

  1. Ingenting gale med å putte pengene i et indeksfond jevnt og trutt og droppe enkeltaksjer. Har tenkt tanken selv flere ganger. Å investere skal ikke være frustrerende, det skal helst være givende. Hvis ikke gir man opp til slutt. Selv kommer jeg nok til å fortsette med enkeltaksjer, men jeg har alltid i bakhodet at det er ok å endre strategi når jeg blir lei av å måtte følge så mye med. Utbyttene gir meg veldig mye glede, så jeg kommer til å øke mer i retning av utbytte etf’er fremover. Så får jeg forhåpentligvis det beste av to verdener

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge