Motivasjon er alt

En sort svane fryktes å svømme på det internasjonale hav. Dens nye navn er Covid-19. Samtidig er det uro rundt i verden. Oljen går ned i pris, og gullprisen går opp. Presidenten i USA vil ha aksjeprisene opp, i år som det blir nyvalg. Den norske krona går ned i verdi mot usd. Det sies at Kina har håndtert den svarte svanen på en god måte. Selskapene i USA har frem til dag klart seg bra også. I dag går kursene ned, er det fordi det er tvil om at resten av verden vil håndtere viruset på en god måte?

Handelsavtalen mellom Kina og USA vil ha betydning. Viruset har nok vært en grunn til at undertegnede ikke har hørt så mye om forhandlingene i det siste. Jeg vil jo tro at Kina har vært en slags underdog, ved tanke på de problemene de har hatt. Men om Kina skulle bli kvitt viruset, men resten av verden og USA skulle få problemer; hvordan vil det påvirke dynamikken i handelsavtalen?

Med uro og usikkerhet som alltid vil være tilstedet, så er det vanskelig å spå børsutvikling. Det viser tydelig hvor viktig det er å investere i ulike sektorer. Det er viktig for motivasjonen å se at det ikke går helt ad undas. Jeg liker å investere i ulike nasjoner også. Selskaper med høy volatilitet er også demotiverende for meg. Og en god utbyttepolitikk, er selvsagt viktig. Motivasjon er alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge