Aksjeselskap

Aksjer jeg har i dag:

Albemarle, American Express, CH Robinson, Coca Cola, Cullen/Frost Bankers, Deere & Company, Eastman Chemical, Enterprise Products Partners LP, Epr Properties, Gilead, Goldman Sachs, JM Smucker, McDonald’s, Norsk Hydro, Realty Income, Telenor, Texas Instruments, Virtus Global og Visa A.

Aksjer jeg har hatt:

stora enso oyj, fagerhult, ocean yield, carlsberg, abg sundal collier holding, austevoll seafood, Byggma, CVS health corporation, elkem, kværner, nrc group, sparebank smn, sparebanken sør, atlantic sapphire

Plan:

Jeg har lenge lett etter en plan å følge. Det har jeg nå. I stedet for å kaste bort kurtasje, så fokuserer jeg nå langsiktig på utbytteaksjer jeg håper å ikke selge. Da går jeg etter (forhåpentligvis) solide og lønnsomme selskaper med stabile og helst økende utbytter. Jeg ønsker å spre investeringene i ulike bransjer, og være minst mulig sårbar på den måten. Jeg ønsker også å motta utbytte hele året. I det formålet er USA et bra marked, for der kan man lett velge når man vil ha utbyttene.

Det vil også være lurt å spre investeringene i forskjellige land. For øyeblikket fokuserer jeg på å ha utbytte spredt på en måte jeg er fornøyd med. For eksempel, så har jeg fokus på å øke utbytteutbetalingen i Januar. Når jeg er fornøyd, så flytter jeg fokuset over på Norge og norden. Verdien på valuta har jeg nylig (!) lært meg at har betydning.

Samtidig så investerer jeg i rundt 40 fond, og øker i en av dem hver dag. Hver måned bestemmer jeg det daglige beløpet, og etter hver dags stengetid bestemmer jeg meg for hvilket fond jeg setter det i. Når jeg føler markedet er dyrt, så er det et lavt beløp- og jeg øker det om jeg føler at markedet har mer å gå på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge