Jeg er i gang

Jeg er i midten av 30 årene, og det er ikke lenge siden jeg viste interesse for aksjer. Riktignok kjøpte jeg 1 (!) aksje i DNO en del år siden, da visste jeg lite. I 2013 begynte jeg å investere i fond, og jeg har egentlig fulgt tett med på aksjer på sidelinjen hele tiden. Så gikk Spetalen inn i Axactor, og jeg fulgte med. Da lærte jeg meg at det er enkelt å tjene penger på aksjer. Etterhvert lærte jeg meg at det ikke er så lett likevel. Inngang og utgang, det er vanskelig det.

Da jeg var liten ble jeg fortalt at jeg burde jobbe i banken når jeg blir stor. Matematikk var alltid gøy frem til vg2. Da forsto jeg hverken den kompliserte matten, eller økonomi som jeg også hadde. Jeg så ikke verdien i å lære meg excel. I dag er jeg ufaglært og drømmer om å finne noe jeg er god på. Men så ble jeg eldre og fant ut av at jeg koser meg med tall og statistikk. Jeg kan sitte mange timer med teknisk analyse, og tenke på det til jeg blir gal. I en slik sinnstemning er det ikke lurt at jeg drikker øl og kommer i snakk med folk. De tror jo at jeg er gal. Etterhvert har jeg begynt å tenke mer at hva skal man med teknisk analyse, uten fundamental analyse.

Jeg begynte å tenke; hva vil jeg med livet? Jeg vil drive med aksjer, og leve av utbyttene. I stedet for å være prisgitt å gjøre hva arbeidsgiveren sier ni til fem. Det tenkte jeg for ti måneder siden. Jeg har planlagt dette siden det. I dag setter jeg inn nesten hele lønna mi inn til nordnet. Det er det jeg har prioritert. Men familien min er selvsagt viktigere enn alt.

Det er mange som blogger om aksjer. Utbyttene og progresjonen av utbyttene blir nøye dokumentert. Det er nesten som om det er ingenting viktigere enn utbytte. Det skal jeg også gjøre. Jeg skal også skrive om forskjellige aksjeselskap, og skrive om selskap jeg syns er interessante. Jeg skal ta med statistikk og grafer, og hele tiden oppdatere. Men jeg kan egentlig ikke aksjer så godt, det har bare blitt min greie. Jeg har heller ikke økonomisk utdannelse. Men dette blir min vei mot min drøm, og jeg håper noen blogg lesere ønsker å følge meg på denne veien.

4 kommentarer til «Jeg er i gang»

  1. Kommer til å følge med på reisen. Alltid spennende med folk som jobber mot det samme som en selv (kunne leve av utbytte). Få ting gir meg like mye glede som å få utbytte på kontoen og reinvestere disse. Lykke til med investeringene

    1. Jo takk for det. Jeg tror at grunnen til at vi klarer dette, er at vi gjør det sammen. Ved å dele erfaringer, så vet vi at det er mulig. Ikke noe som er forbeheholdt dem med dress. Lykke til du og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge